lørdag 20. februar 2010

Fôrbytte…

Da har vi endelig fått byttet fôr på hundene. Nå har vi lenge fôret på RC,og har for så vitt vært ganske fornøyd. Hundene spiser det,og virker fornøyd det… Men for en stund siden begynte jeg å tenke tilbake til da jeg rå/våtfôret hundene. Er ganske nøyaktig et år siden vi sluttet med det. Valpene var vel kanskje 2uker gamle da vi gikk ifra å fôre med Norwegian Polar til å fôre med RC. Litt mere praktisk å sende med en pakke RC til valpekjøperne enn å sende med ei blokk NP… Det var vel hovedgrunnen til byttet (siden det er veldig greit at alle hundene spiser samme fôrtype). Og siden da har de spist RC…

Hundene har også i flere perioder spist rått/vått,og jeg – og hundene -  har alltid vært fornøyd med det! De ser godt ut – både i pels og kropp – og de er friske og raske. Så jeg har bestemte meg for å kutte ut tørfôret,og begynne med noe som heter ProPet. Er en tidligere klassekammerat av meg som driver oppdrett av bl.a. American Akita som lager/selger dette,og han har selvfølgelig anbefalt det på det sterkeste ;) Også flere kjente fôrer hundene sine på dette,og skryter veldig av fôret! Så det ble et ganske enkelt valg.

Hundene elsker det! Om ikke matskåla var ren tidligere,så har de iallefall nå vasket den GODT for å få med seg alle bitene! Jeg håper også at dette fôret kan få Steija opp i vekt,og at pelsen nå kommer på plass før vårens første utstilling. For det merkes godt på Steija at tørfôr ikke er hennes “ting” når det gjelder pels… Arwen har hatt fin pels nå,men vet at hun kan få enda flottere med å spise kjøtt! Samme med papillonene…de spiser mer og røyter mindre!

Her i huset blir det iallefall ikke spist mer tørfôr over lengre perioder. Reiser man på ferie, eller har valper (og vil at alle skal spise samme merket),så er det mer praktisk med tørt, men hundene viser meg ganske godt hva de foretrekker… Litt kliss og klas blir det,men jaggu er det verdt det når jeg ser hvor høyt hundene elsker det!

Hjemmesiden til ProPet

Ja,også ønsker jeg alle som skal stille i Bæ i morgen, lykke til! :) Gleder meg til høre resultater og å se bilder :)

5 kommentarer:

 1. Dette skal bli spennende å følge med på. Jeg foret lenge med NP, og var fornøyd med det. Men det var noen som sa at tørrfor tok tannstein og ga bedre munnhygiene. Så jeg byttet. Kanskje jeg skal tenke på det igjen når Charlie er ferdig med sitt spesialfor for urinstein.

  SvarSlett
 2. Ja, interessant å høre hvilke erfaringer du gjør deg med fóret. Dessverre er det ikke tilgjengelig i Oslo, har jeg funnet ut, men det går kanskje an å få det levert fra Aurskog. Får fundere på det. Har prøvd en vompølse før, men den ville ikke Emma spise, og hun har ikke brukt å være så veldig kresen. Får prøve igjen!

  SvarSlett
 3. Ja,jeg er selv spent å se hvordan hundene funker på dette fôret.
  Har, hvis jeg blir fornøyd med det, planer om å bli forhandler av fôret når vi flytter sørover igjen...

  Ang. tannstein,så bruker jeg å gi hundene tørket brød. Var vel Sissel og Per som anbefalte meg akkurat det når jeg hentet Arwen for noen år siden. Og jeg har til dags dato ikke fjernet tannstein på Arwen og Steija - de har ikke hatt det som jeg kan huske.

  SvarSlett
 4. Dette er interessant, og nå ga du med en god idè... Lurer på om det ikke blir ett fôrbytte på Nalle også ganske snart. Jeg har lyst til å se om det er mulig å få glans i pelsen hans, eller om han rett og slett er født til å være slik. (Pelsen er tjukk)

  Du må gi vitaminer ved siden av, antagelig? Er det mye å sette seg inn i?

  SvarSlett
 5. Nøve: Nei,det skal være tilsatt vitaminer i maten,så det er unødvendig.

  Ang. glansfull pels... Jeg har fått trekk/koomentarer 2-3 ganger på utstilling om at Arwen har hatt for mye glans i pelsen. Den foretrekkes visst nok mer matt enn glansfull,har jeg blitt fortalt.

  SvarSlett