fredag 12. februar 2010

Årets første stevne…

…nærmer seg. Det er 7.mars på Levanger. Påmeldingsfristen er 14…har enda ikke bestemt meg for om jeg skal melde på begge lapphundene. Steija er iallefall sikker, men Arwen skal jo starte i klasse 2, og vi har vel ikke alle øvelsene 100% inne. Så er veeeeldig usikker på hva jeg skal gjøre. Er jo nesten en mnd å trene på, så de fleste øvelsene kan jo faktisk være helt på plass når vi kommer på stevne. Men så tenker jeg også at det kan være greit å få trent ordentlig og faktisk være 100% sikker på at hun kan alt før vi starter…da slipper jeg kanskje også å være så nærvøs! Neste stevne for henne da blir vel ikke før i slutten av april. Kanskje like greit? Får se. Har et par dager på å bestemme meg.

Har hatt noen gode treningsøkter med Arwen og Steija i det siste. Motivasjonen er fremdeles stigende :) I dag og i går løstnet det ordentlig for Arwen: endelig har hun skjønt hva “innkalling med stå” og “avstandskommandering” er :) De andre klasse 2 øvelsene er så og si perfekte :) Er selv aller mest fornøyd med apporteringen.

Steija er i en litt vimsete periode…hun er både ukonsentrert og døv :p Når vi går “fri ved fot” stopper hun ofte for hun tror vel at det er “stå under masj”. Men fikk satt henne litt på plass i går,og hun skjønte til slutt at det bare var å følge på. Rart det der,for vi har ikke akkurat trent så mye på “stå u/masj”! Hadde skjønt det hvis vi hadde gjort det… Men men! Innkalllingen er også blitt mye bedre! Hun har mye mere fart og farten holder seg oppe nesten hele veien inn til meg. Har til dags dato ikke noen tro på opprykk til klasse 2 i mars,men vi må da prøve :)

Ellers så er det like før vi begynne med nytt fôr. Litt usikker på om jeg kommer til å hel-fôre eller halv-fôre med kjøtt. Synes ikke hundene er like fine i pelsen med RC. De ser aller,aller best ut når de blir rå-fôret. Så vi skal tilbake til det! Utstillingssesongen nærmer seg, og har planer om å skaffe Steija et cert eller to i år,så da må pelsen iallefall være på plass! Og regner med at jeg får henne opp i vekt med rå-fôringen også :) Ayla og Kaisa ser også bedre ut på dette fôret,men må først se om jeg får tak i lam eller kylling/kalkun. Ayla har jo allergi mot storfe,så det er greit å styre unna det!

060210 055

Så gjenstår det vel egentlig bare å ønske alle en riktig god helg :) Kos dere masse med deres 4beinte! Det skal vi gjøre :)

2 kommentarer:

 1. Spennende med stevne. Synes du skal melde på Arwen også, jeg. Så alvorlig er det vel ikke??? Ta det som en treningsdag. Tror du klarer det kjempefint.:)))

  Det med foring er ikke lett. Her er det vist bare å prøve seg fram. Og ser at hundene er veldig forskjellig også. Så lykke til der!!!!

  En fortsatt fin søndag til dere!!!!

  SvarSlett
 2. Vil veldig gjerne ha fórtips av deg! Bruker for det mestge RC, med litt hermetikk attåt, men når du skriver "råfór", hva gir du da? Hvordan tilbereder du?

  Lykke til med lydighetstreninga!

  SvarSlett