mandag 1. februar 2010

Ut på tur, aldri sur…eller?

I dag har det vært fantastisk flott vintervær! Og da må man selvfølgelig ut å få tur! Litt synd at det er så kaldt som det er, for da kan ikke lillegutt være med ut… Men vi som kan, har det flott på tur. I dag gikk vi hele gjengen. Hadde tenkt at papillonene skulle få slippe, men siden vi allerede på en tidligere tur hadde gått opp “sti” i snøen og dem slapp å vasse, så fikk dem selvfølgelig være med. Dog så måtte frakken på ;) Og det var nok litt kaldt på beina…

010210 192

010210 197 010210 198

010210 205 010210 206

010210 208 010210 210

010210 203

 

 

I hele forje uka var Steija sykmeldt pga ødelagt klo. Og den lille energibunten syntes nok synd på seg selv! Men hun kunne ikke være med på noen turer for da begynte hun bare å blø med en gang… Tror hun synes det var veeeldig greit å kunne være med på tur i dag ja! Bildet er tatt etter at matmor har lekt Dyrlege ;)

240110 035

Så,i forje uke gikk jeg en tur med Kaisa og Arwen…godt mulig Ayla også var med – husker ikke. Kaisa er en veldig spesiell hund! Hun elsker og leke og styre på, men hvis hun ikke er i leke-humør, så synes ikke hun at noen burde være i leke-humør. Og da sier hun i fra! Hun prøver titt og ofte å sjefe over de andre hundene – uten hell – for hun er jo ikke sjefen! Så til denne turen… Begge hundene gikk i bånd til vi kom frem til jordet der jeg bruker å sleppe dem. Her gjør jeg nok feilen som førte til bråket: Jeg slapp Arwen løs først,og hun løp lekende avgårde,før jeg slapp løs Kaisa. Arwen returnerer hoppende og lekende,og Kaisa har tydeligvis ikke “dagen” i dag,og hun løper snerrende etter Arwen – som hun har gjort maaaaaaange ganger før. Forskjellen er at i dag klarer ikke Arwen å overse dette,og hun går til angrep på Kaisa. Jeg har KN i bæremeisen, så kan ikke bare løpe bort for å skille dem, så Kaisa får se litt bank før jeg når frem. Jeg kjefter litt på begge hundene, før jeg sjekker at Kaisa er like hel. Og joda,hun var da det…trodde jeg. Vi gikk videre på tur, uten noe mer “surmulig” i fra noen av hundene. Da jeg kommer hjem,tar jeg en ekstra sjekk på Kaisa. Til min store fortvilelse oppdager jeg ferskt blod ifra øyet til Kaisa! Ringer dyrlegen og vi reiser dit med en gang. Hun har fått et stygt rift på innsiden av øyet og på selve øyet, men heldigvis ikke på den delen av øyet som “vi ser”. Kaisa har vært heldig…! Hadde riftet vært 1-2mm lengre inn på selve øyet, kunne skaden ha vært mye værre! Kunne t.o.m. ha gått ut over syntes hennes… Og ikke nok med det,så hadde hun fått en stygg blodutredelse over øyet. Ganske stor flekk også,men helt ufarlig.

090110 075

Det var en skremmende opplevelse! Heldigvis så tåler Arwen mye tull ifra Kaisa…hun er utrolig tålmodig! Men skjønner også at hun blir lei inn i mellom! Nå er jeg påpasselig på, at hvis jeg går tur med alle, så får papillonene løpe først. Det har også, etter denne turen, blitt midre turer der vi går alle ilag. Er greit å dele dem mer på tur, så unngår man iallefall at noe lignende kan skje igjen… Men har Kaisa lært?? Nop! Hun er fremdeles den samme sure, sære papillonen!

8 kommentarer:

 1. Så mange flotte bilder!! Håper at øye blir raskt bra igjen!! Ha en fin uke videre!!

  SvarSlett
 2. Mange flotte bilder Eva. Til tross for at det gikk litt hardt for seg med Kaisa og Arwen nå, så må det jo være innmari gøy å ha alle de 4 hundene dine å observere. Du må jo lære mye om hundeadferd av å ha så mange? Det er i allefall alltid gøy å lese om!

  Bra at Steija er bra i kloa si' igjen og at det ikke var verre med øyet til Kaisa (selvom det var ille nok!)

  SvarSlett
 3. Uff, så kjedelig med Kaisa. Ikke før har du Steija med syk klo så får du en til med litt mer alvorlig skade. Så uheldig en skal være da.;)

  Du tar alltid flotte bilder, det er sååå moro å se dem.

  SvarSlett
 4. Takk Gry! Ha en fin uke dere også! :)

  Gry/Milli/Nina/Charlie: Joda,har lært med å observere disse hundene nå. Utrolig å se samspillet dem imellom til tider! Dempende signaler er vel de som er enklest å se,faktisk...
  Fryktelig kjedelig både med Steija og Kaisa. Ekstra ille med Kaisa,synes jeg...på flere måter. Både det at hun ble skadet,men også at Arwen faktisk "banka" henne. Er ikke en akseptabel atferd ifra Arwen,men Kaisa er som hun er,og jeg har full forståelse for at Arwen gikk lei av tullet hennes... Men,kjedelig er det uansett!

  Har gledet meg kjempemye til at fotoskolen skulle begynne! Så måtte nesten ut å ta bilder av voffsene i dag etter at jeg hadde tatt "oppgavebildene" ;)

  SvarSlett
 5. Ja det er veldig moro å følge med på bloggen din Eva, og det kommer vel til å bli mer og mer bilder hos oss alle etterhvert! Det kurset var en kjempeidè.

  SvarSlett
 6. Mye å passe med fire hunder og en liten gutt.
  Dere er flinke til å komme dere ut på tur.
  Lykke til med øyet. Uff, så fort ting kan skje.Masse flotte bilder av flotte hunder og natur.

  SvarSlett
 7. Herlige bilder av alle fire på en gang!!

  SvarSlett
 8. Så fine bilder av hundene og fantastisk vakkert landskap! Flaks at Kaisa ikke ble alvorligere skadd, og jeg skjønner det dersom du er litt på alerten når Arwen og Kaisa ryker i hop sånn!

  SvarSlett