søndag 14. mars 2010

Årets planer…

…iallefall noen av dem. Hvordan det blir ut over høsten/vinteren er enda usikkert,men enn så lenge så skal vi prøve å få med oss følgende:

Mars: – denne mnd skulle jeg og Steija gå LP (dette var for en uke siden). Jeg avlyste det pga dødsfall i familien.

April: -LP 11.april NBFHK,Levanger. Steija (mulig Arwen)

- Blodsporkurs 16.-18. april. Steinkjer Steija. Påmeldt

- LP 24.april Nidaros BHK, Arwen og Steija

- Utstilling 25.april Sunndalsøra. Steija

* LP. 24.april er enda usikkert,da jeg egentlig skal jobbe den dagen (+ kjøre ned til Sunndalsøra etterpå),så det er ikke sikkert jeg melder på.

Mai: - Utstilling/LP 29.-30. Sunnmøre HK/N.R. Klubb,Sunnmøre. Arwen og Steija

Juni: -13.juni MH-testing av Arwen og Steija (påmeldt)

-Utstilling 19. Gauldal HK (Oppdal) Steija(ikke sikker)

-Utstilling 20. Oppdal HK. Steija (ikke sikker)

-LP 20. Nidaros BHK,Trondheim. Arwen/Steija

Juli: -Utstilling 3. NLK,Trondheim. Arwen og Steija

-Utstilling 4. NKK,Trondheim. Arwen og Steija

-Utstilling 31. NLK,Biri. Arwen og Steija (ikke sikker)

August: -Utstilling 28. Trøndelag SHK,Steija

-Utstilling 29. Norsk Bearded Collie Klubb,Steija

September: -Utstilling/LP Steinkjer HK, Arwen og Steija.

 

Om vi kommer til å gå alle LP-stevnene er jo usikkert da. Får jeg opprykk ganske fort (lov å håpe) på både Steija og Arwen,så blir det ikke fult så mange LP-stevner. Får Steija opprykk til kl.2,så blir vi sikkert ikke å starte igjen før tidligst utpå høsten/vinteren. Hun er flik og lærer fort,men sliter så utrolig mye med apporteringen. Hun er en “hard nøtt” der gitt!

Og skulle Arwen få opprykk til kl.3,så kommer nok ikke hun til å starte igjen før tidligst neste vår. Klasse 3 øvelsene er harde (synes jeg)! Har bl.a. “Innkallig fra dekk med stå og dekk”, “Metallapport” (tok meg to år å få Arwen til å eeeeelske apportbukken…tar nok lengre tid å få henne til å like metall’n :p), “Apportering over hinder” og “Fremmadsending med dekk og på plass”. Flere øvelser som vi så vitt/aldri har vært bort i… Så her blir det mye ny-læring,hvis(!) vi får opprykk til klasse 3.

Med Ayla og Kaisa vet jeg enda ikke hvordan det blir. Agilitytreningen inne har vi ikke vært på i år. Sist jeg hørte,så var det ingen som dukket opp heller. Og å trene alene er ikke så givende. Nå skal hundeklubben ha AG-kurs til våren,så håper kanskje at det blir noen å trene sammen med da. Kan godt hende vi får en Ag-konkurranse eller to iløpet av året da.

Jeg har noen mål for dette året – og det i hovedsak med lapphundene siden jeg enda ikke vet hvordan det blir med AG-treningen her. Arwen ønsker jeg å få opp i klasse 3. Utstillingsmessig så har jeg ikke satt noen store mål for henne. Veldig usikkert om det blir noen utstillinger i Sverige. Det blir i så fall ikke før ut på høsten…da skal hun selvfølgelig være med. Ellers så blir det et par utstillinger på henne,men først og fremst er det Steija som skal stilles.

For Steija så håper jeg på snarlig opprykk til klasse 2 i LP slik at vi kan begynne å konsentrere oss om De øvelsene – og da spesielt apporteringa. Vi skal også gå blodsporkurs,og X fingra for at vi får en godkjent hund på ettersøk etter skadet vilt iløpet av 2010… Utstillingsmessig så håper jeg på et par cert i år. Hadde vært morsomt med en champion-tittel på henne også,men har egentlig ikke trua på det i år iallefall. Skal være fornøyd hvis vi får med noen CK, et cert eller to og ellers greie plasseringer. Hun skal ikke stilles på såååå mange utstillinger i år (synes jeg),og det er jo mange flotte FL’er å konkurrere mot,så vi får da sjå… Hun er heldigvis helt ferdig-røytet,så nå pøses det på med nytt og bedre fôr i håp om at pelsen også kommer tilbake for fult ;) Har faktisk satt meg et mål til med Steija. Men velger å la akkurat Det være en hemmlighet da det enda er en del usikkerhet rundt det… Men håper at alt går i boks også der :)

Klaffer ALT,så skal både Arwen og Steija parres iløpet av november/desember. Men her er det mye som skal klaffe! Så her er det iallefall ingenting som er sikkert…

Ja,det var vel planene så langt ;) Alt er jo ikke 100% sikkert,men håper å få med meg så mye som mulig – spesielt siden 2009 ikke ble så innholdsrikt sånn hund-messig (hvis man ser bort ifra valpene da). Men det må vel jobbes noen helger,og David og KN vil vel også ha litt tid med meg (tror jeg da :p), så vi får se hva fremtiden bringer :)

Ønsker alle som tar seg tiden til å titte innom oss (ja,også de som ikke gjøre det) en flott ny uke :)

6 kommentarer:

 1. Jeg tror jeg har sagt det før Eva, men jeg sier det igjen - du er et skikkelig rivjern av et kvinnfolk (i positiv forstand altså:o) - du får jo tid til ALT!!!

  Jeg ønsker deg lykke til med gjennomføring av planene dine, jeg er helt sikker på at du får det til! Det høres innmari moro ut å være hund hos deg forresten, så masse mental trening. Jeg er imponert!

  SvarSlett
 2. Beundrer lydighetstreninga di, den synes jeg er litt kjedelig:-P Gøy at du lykkes såpass med den også:-)

  Og ser ut til at vi kanskje møtes i 2010:-)

  Lykke til med mål og planer:-)

  SvarSlett
 3. Det var litt av noen planer, Eva. Jeg er sikker på du får det til. Som Gry sier så er du et skikkelig rivjern.

  Det skal bli gøy å følge med deg, håper du skriver om det og tar bilder.

  SvarSlett
 4. Godt gjort bare det å sette seg ned og planlegge skikkelig - da er du godt igang med utførelsen allerede! Det forundrer meg ikke om du når samtlige mål. Vi skal nok følge med ;o)
  LYKKE TIL!

  SvarSlett
 5. Gry: Hehe :) Takk! Men er nok ikke et "rivjern av et kvinnfolk - som får tid til alt" :p Sliter faktisk med dårlig samvittighet for at jeg IKKE får tid til alt jeg skulle ha gjort. Men har godtatt at sånn er det bare...

  Christian: Ja,skjønner deg godt! Før syntes jeg lydighet var pyton! Jeg hatet det :p Men etter at jeg var på et NRH-kurs,og apporteringen til Arwen endelig fikk fremgang,så har jeg vært hekta siden ;) Har du muligheten til å være med på en NRH ukeskurs,så bli med!

  Nina/Nøve: Skal skrive og ta bilder underveis. Håper å få gjennomført det meste av planene + litt til,faktisk ;) Gjenstår bare å se om gubben synes det er greit at jeg blir borte/opptatt helg...etter helg...

  SvarSlett
 6. Så moro med planene dine, Eva! Det er gøy med framgang, og når en får til noe, får en lyst til mer!

  SvarSlett