tirsdag 23. mars 2010

Syke,sure hunder…

Nå er Ayla endelig ferdig medisiner mot inbilt svangerskap. En gang tidligere har hun hatt det så ille at medisin har måtte vært brukt – og det var etter hennes første løpetid,da hun også hadde livmorbetennelse. Hun har faktisk hatt inbilt svangerskap etter hver eneste løpetid hun har hatt! Ikke så alvorlig grad av det…har bare vært bitte-litt melk i pattene,men det har jeg klart å fått bort ved å gi henne mindre mat og mer mosjon. Denne gangen hjalp ikke det heller,og man kunne tydelig se at hun ikke var helt seg selv. Vel,nok er nok! Selv om jeg er kjempemye (!!!) imot sterilisering/kastrering av hunder som ikke er syke,så har jeg tatt beslutningen å sterilisere Ayla. Ikke fordi det plager meg at hun er inbilt,men jeg så hvor mye det plaget henne nå… Men synes det er hardt å endelig ha tatt den avgjørelsen! Har ikke noe lyst til å la henne gjennomgå en slik operasjon – for hun er frisk – men hun har vært igjennom mye denne tøtta,og jeg vil ikke at hun skal ha flere plager i fremtiden,derfor må det bare bli sånn :(

090110 120

Har enda ikke bestilt time hos dyrlegen,men kan vel kommer på dagen der nesten hvis jeg vil. Må først og fremst vente litt slik at hun stabiliserer seg igjen,og er kvitt pattene 100%. Regner med at det blir litt over påske. Kanskje nærmere mai. Da er hun også midt imellom to løpetider – er da det anbefales å sterilisere tisper. Gleder meg iallefall til å få det overstått! Stakkars Ayla’n min! Hun har måtte gjennomgå mye dritt iløpet av sine 6 år :(

Arwen har også vært litt rar i det siste. Synes hun har hatt litt vel kort lunte imot de andre hundene – hun bruker ikke å være sånn! Hun har jo sloss med Kaisa 2 ganger,men det av andre grunner. Nå har hun virket så irritert på alle – uten spesiell grunn. Tenkte det var på tide med en full kroppssjekk igjen! Er vel noen som sier at man skal gå over å sjekke hunden(e) en gang for dagen,men skal innrømme at jeg ikke gjør det. Blir vel heller ca.2 ganger for uken – eller ved spesielle tilfeller. Uansett,sjekket hele Arwen – både pels, rompa, patter, øyne, ører osv osv. Og ved siste stopp, ørene, var det tydelig å se at “her har det skjedd noe”. Etter en litt nærmere inspeksjon, var det en god del mørk gugg i ørene – og det luktet = øremidd. Hun har ikke klødd seg i ørene i det hele tatt,noe jeg syntes var veldig rart! Uansett…dro innom dyrlegen dagen etterpå å kjøpte ørerens. Dyrlegen mente også at det var øremidd – og ikke betennelse (heldigvis). Så har renset ørene hennes godt et par dager,og nå ser det bra ut! Dog så holds ørene nøye under oppsyn! Og Arwen er nå sitt “gamle jeg” igjen :) Ingen sure miner! :)

Ellers så skal Steija på vekta igjen på torsdagen. Ser at hun har lagt på seg enda mer – til matmors store glede :D Men nå er det nok – vil ikke ha en feit lapphund :p Så nå skal vi begynne å kutte ned mengden på mat. Hun har fått opp til et halvt kilo med våtfôr om dagen – ja,til tider mer enn som så også. For å holde vekten stabil,vil jeg tro at hun ikke trenger mer enn 350-400gram pr.dag. Så nå er det bare pelsen vi venter på :) Tviler at hun er klar pels-messig til utstillinga på Sunndalsøra 25.april,men vi blir vel å stille fordi. På noen meters hold så ser hun egentlig ganske bra ut,men med nærmere titt,så er det 0 underull! Eller,det har vel kanskje så smått begynt å vokse ut… Dekkpelsen til Steija har aldri vært lang,så den er så og si som den pleier. Jaja,den som venter på noe godt…osv ;)

230310 109

Må vel nevne Kaisa til slutt også… Ikke at det er så mye å fortelle om henne for øyeblikket. Hun går stort sett bare å “jakter” på mat (dvs. tigger). Men nå får hun da også mat ifra lillegutten vår – han deler mer enn gjerne med hundene :) Morsomt å se på når han begynner – han slenger bare arma utenfor stolen,også stormer hundene til for å sleike rein fingrene hans…og han ler så tåra triller! Så Kaisa sitter heeeeele tiden under stolen hans – for her kommer det “mat ifra oven” :)

230310 091

230310 093 Noen som sa “lang tunge”??!

8 kommentarer:

 1. Stakkars Ayla, hun har vært ille plaget. Særlig det der med livmorbetennelse virker utrulig skremmende - med tanke på lapphunder som ikke alltid er like lett å merke sykdom så fort på. Hvordan senser man sånt på et tidlig stadium? Mye å være obs på som kan skje med våre kjære små, ja. Din Arwen og min Benita ... ja det er lurt med grundig (øre- og hel-)sjekk selv ved de minste små signaler, ingen tvil om det! Artig bilde av lillegutt og hundene, forresten. Så stor og flott han er blitt, tida går så utrulig fort.

  SvarSlett
 2. Usjameg da, stakkars Ayla! Livmorbetennelse er ikke gøy! Kanskje like godt for henne å slippe disse innbilte svangerskapene, ja. Så vakker Steija er på bildet! Og heldige er de, hundene dine, som får slik servering!

  SvarSlett
 3. Stakkars Ayla. Det er ikke godt å se at de blir så innmari frustrerte av sitt innbilte svangerskap Eva. Kaisa (min forrige lapphund) var veldig plaget, masse melk og vannvittige humørsvingninger. Jeg valgte til slutt etter råd fra veterinæren å gi henne hormonsprøyter. Tror kanskje det er like greit å sterilisere jeg (selvom jeg egentlig er VELDIG mot lettvinte løsninger på den fronten), men jeg så hvordan hun slet - og sånn har sikker din Ayla det nå. Lykke til begge to:o)

  Steija er utrolig vakker synes jeg.

  Stakkars Arwen, nå skal jeg jammen gå ned å sjekke øra på Milli også.... Ludo har nemlig hatt øremidd...

  Ha en fin kveld. Herlig å se Kevin Nicolai bokstavelig talt håndfòre hundene dine forresten:o)

  SvarSlett
 4. Stakkars Ayla, sier jeg og :o(
  Skjønner godt at konsekvensen blir sterilisering! Det er ikke riktig at ho skal slite med dette to ganger i året i mange år framover, når det kan gjøres noe med. Lykke til!

  Øremidd er fryktelig smittsomt, men ikke vanlig på hunder - fortalte veterinæren meg. Nalle ble likevel behandlet for midd for ei tid tilbake.

  Den vesle gutten din blir ett naturlig midtpunkt i familien :o) Herlig bilde!

  SvarSlett
 5. Dette med Ayla hørtes ikke godt ut. Kan være like greit å sterilisere henne da. Da vil hun nok slippe mye etterpå. Og så Arwen med ørene, det er jo rart hun ikke har klødd. Det gjør de jo som regel. Da er det jo ikke lett å oppdage det. ;))))

  Så herlig med KN og hundene. Det er ikke noe bedre enn barn og hund sammen. De får en spesiell kontakt. Moro å følge med på. :))

  SvarSlett
 6. Ja,Ayla har vært mye plaget...ikke bare med inbilt og livmorbetennelse (det har hun hatt kun en gang),men hun har allergi og en veeeeldig følsom mage! Har ikke tallet på alle gangene hun har vært under behandling. En gang var det kritisk også...hun var over 65% uttørket. Hadde vi "sett det ann" en dag,hadde hun nok ikke overlevd. Skummelt å tenkte på :/

  Gry: Jeg er også veldig imot lettvinte løsninger. Og spesielt løsninger som innebærer operasjon! Det skulle egentlig ha vært enda strengere regler rundt sterilisering/kastrering av hunder,men det er nå min mening.

  Ja,KN har blitt en stor gutt! Gangske straks 10mnd. Tiden flyr av sted...

  SvarSlett
 7. Ang. det med øremidd...har man katt i huset så er det myyyye større sjangse for at hunden(e) også får det siden kattene veldig lett får det. Det var ikke jeg klar over...

  Nina: ja,barn og hund får ofte en fin kontakt! Synes det er herlig å se på :) Gleder meg bare til han blir enda større,og kan ta mer del i hundeholdet. Neste vinter blir det mest sannsynlig pulk på KN og lapphundene...det blir morsomt!

  SvarSlett
 8. Stakkars Ayla, høres slettes ikke godt ut med en så sterk form for innbilt svangerskap.
  Godt at du oppdaget øremidden til Arwen.

  Jeg synes også Steija er vakker, et utrolig nydelig ansikt og utrykk, på den jenta:o)))

  Bank i bordet, føler meg heldig som ikke har hatt noen plager med Ville...håper vi ungår øremidd, betennnelse og andre uhumskheter.

  Koselig å lese om gutten din og hundene, tenker han koser seg fælt med alle de gode hundene rundt seg:o)

  SvarSlett