lørdag 26. juni 2010

Blodsporkonkurranse

Ja,nok et innlegg om blodspor. Det er MYE blod her for tiden!

I dag har jeg og Steija vært å gått vår første blodsporkonkurranse i Grong. Og for en opplevelse det var! Resultatet var ikke så mye å skryte av,MEN JEG er kjempefornøyd med det! Vi fikk en 3.premie etter et langt og slitsomt sport. Slitsom fordi det var ganske mye viltspor over blodsporet som Steija måtte sjekke ut,og dermed havnet vi flere ganger et godt stykke “av spor”,men jobbet oss sakte,men sikkert innpå igjen. Fysisk slitsom fordi vi hadde flere bratte oppover – og nedoverbakker! Og med mitt dårlige kne,så var ikke nedoverbakkene noe å glede seg over! Vi krysset også 4(!) bekker iløpet av 600meter…flere av de andre deltakerne fikk hakeslepp da jeg fortalte om anntall bekker :P Men Steija klarte alle 4 bekkene kjempebra(!), og bakkene gikk hun godt i! Selv om vi fikk en god del “rot” midt i sporet ved at vi både misset en vinkel og vilstporene som gikk over,så klarte vi å hente oss inn igjen,og vi fullførte! De siste 200meterne gikk hun jo helt perfekt! Godt å få en sånn avslutning… Jeg må trene på å gi henne mer line når vi har gått av sporet. For det var jeg ikke flink til i dag! Dermed ble det også vanskelig for henne å jobbe selvstendig. Men alt i alt : Jeg er såååååå fornøyd! :D

Kritikken: Starter prøvenbra. Etter første vinkel utgreier viltspor. Liten fremdrift. Siste vinkler og avhopp går godt.

  Utmerket M. Godt Godt / Godkjent Brukbart Ikke godkjent
Sporstart

X

     
Tempo  

X

     
Tapsarbeid      

X

 
Konsentrasjon/ Vilje      

X

 
Arbeidsmåte    

X

   
Helhet      

X

 

Vi har fått “blod på tann”,så at det i nær fremtid blir flere blodsporkonkurranse (selv med alle de nærvene som følger med) er det ingen tvil i! Og selv om man ikke har noen ambisjoner,så er det absolutt å anbefale å gå en konkurranse. For oss (iallefall meg) var det en helt spesiell opplevelse…

9 kommentarer:

 1. Gratulerer med vel gjennomført blodsporkonkurranse! Dere er flinke! :D

  SvarSlett
 2. Gratulerer med 3. plass! :D Det må jo være veldig bra, det! :D Det blir spennende å høre mer om slike konkurranser dere er med på fremover! :)

  SvarSlett
 3. Gratulerer med vel gjennomført! Sikker på at Steija kjenner at du er fornøyd og har like lyst som deg til å fortsette.

  SvarSlett
 4. Takk,takk :) Føles godt å endelig være i gang!

  Dixie: 3.plass er bra ja,men vi fikk 3.Premie...stoooor forskjell ;)
  Slik ser premieringsgradene ut på blodspor:

  1. premie når hunden har utført et meget godt sporarbeide med bare små feil.
  2. premie når hunden har utført et godt sporarbeide uten betydelige feil.
  3. premie når hunden har utført et brukbart sporarbeide uten betydelige feil
  0. premie når hunden ikke har fylt foranstående krav.

  De tre beste hundene med 1.premie blir plasser på 1.,2. og 3.plass.

  SvarSlett
 5. Godt jobba! Hvis dette er din og Steijas første konkurranse, kan du jammen være fornøyd! Skjønner at dere bokstavelig talt har fått blod på tann!

  SvarSlett
 6. Synes det var kjempebra ! Så lenge du er fornøyd selv og føler at dere har jobba bra så betyr det veldig mye.
  Det høres spennende ut med blodspor.

  SvarSlett
 7. Godt de nesten har samme premieringssystem som på utstilling, så blir det lett å sette seg inn i :-P

  Uansett lærte du jo masse på dette da, og neste gang unngår du samme feilene som nå. Og kanskje du er heldig og slipper så mange viltspor i blodsporet i neste konkurranse ;-)

  Lærer masse om blodspor av å lese bloggen din jeg også :-)

  SvarSlett
 8. Jeg er imponert! Skikkelig moro å høre om hvordan det foregikk og hva dere fikk ut av det :o)
  Denne ekvipasjen blir bare bedre og bedre!

  SvarSlett
 9. Takk,takk :)

  Man lærer mye av å gå konkurranse...man skjerper seg så mye mer enn på trening - selv om man også da gjør feil. Sånn er det når hund og (ikke minst) eieren er urutinert! Hadde Steija hatt en fører med erfaring,så hadde det nok gått mye bedre. Men vi skal "vokse" sammen :) I slutten av juli skal vi gå en bevegelig prøve hos dem vi var på sporkurs hos. Gleder meg kjempemye! Selv om det også blir gruuuusomt nærvepirrende - siden det liksom er hos "sjefen sjøl" vi skal vise oss frem for!

  Christian: Hyggelig hvis vi kan bidra med litt "lærdom" til andre :) Bloggen blir til tider mer en dagbok for treningen enn en blogg,men hvis noen har interesse for det og lærer av det,så er det koselig :)

  SvarSlett