mandag 19. juli 2010

NLK og NKK Trondheim

Ja,litt treg med å oppdatere,men bedre sent enn aldri ;)

NLK var – som tidligere – en trivelig dag! Masse folk,og enda flere hunder! Flere kjente fjæs å se…koselig! Været var man også heldig med! En perfekt dag,med andre ord! :)

Det var påmeldt 26 voksne FL,og 7valper. Dommer for dagen – en meget hyggelig dame – Eli-Marie Klepp. Hun tok seg godt tid til hver enkelt hund,og forklarte nøye og kom med tips og råd! Personlig så var jeg ikke enige i alle de rød-sløyfene hun delte ut,men det er dommeren som dømmer ;)

Her er noen bilder (flere er å se på FB etterhvert)

160710 177

160710 237

160710 418

160710 428

 

Askeladden fikk 1kval,2konk og CK. Kjempefornøyd med det! Steija fikk 2kval. Her er kritikken:

 søt tispe. bra hode og uttrykk. øyenfarge i henhold til pels. aning smal snuteparti,godt annlagt skuldre. bra pelsannlegg. musklede lår (ja,vi trener da!), bra kneledd,noe flate føtter. hasetrang. ustabil i front. trenger noe mere utvikling i brystet. velvist

NKK på søndag var da minst like koselig! Pga en kommentar jeg fikk ifra dommeren dagen før,valgte jeg å ikke vise Steija selv. Dommeren mente at hun “krøyp” ved siden av meg…og hun har jo aldri vært spesielt glad i å gå i ringen med meg iallefall. Så Liv tok på seg oppgaven å vise frem lærva (Tusen takk,Liv!!).

Først ut var Askeladden. Han fikk en knallfin kritikk! Det eneste dommeren hadde å si som var negativt,var at han var litt hasetrang bak. Så fikk egentlig litt hakeslepp da han kom med blått…for hørste selv ikke noe som helst negativt da jeg sto der med han. Men takka pent for det ;)

Steija gikk veldig fint i ringen. Er første gang på leeeeenge jeg faktisk selv ser hvordan hun går,og syntes ikke hun “krøyp” ved siden av Liv iallefall. Så det er vel meg hun reagerer på… Uansett! Hun fikk 1kval og ble plassert som nr.3. Og en flott kritikk fikk hun også!

Middels stor tispe. Meget god type. feminint hode. Korrekt annsatt ører. Godt utviklet bryst (ja,det hadde uktviklet seg bra over natta…hehe…),litt bratt kryss,spes under bevegelse. Passe vinkler i bena. God pelskvalitet. Godt gemytt. Gode bevegelser fra siden,litt trang bak. Løser i front.

Likte denne dommeren veldig godt! Han var nøye,det var mye fart i ringen (kjempemorsomt), og jeg likte dømminga hans…iallefall bedre enn Eli-Marie. Anbefaler alle som har muligheten til det,å stille for han.

Det er bare så utrolig rart hvor stor forskjell det er fra den ene dagen til den andre! Lørdagens dommer mente at hun ikke hadde noe spesielt velutvikla bryst,mens søndagens dommer mente hun hadde godt utviklet bryst… Blir aldri klok på den dømminga til dommerne – at den kan være så forskjellig,men det er vel sånn det er i denne utstillingsverdenen!

Her er noe bilder,flere å se på FB (etterhvert iallefall).

       Fine finske gutten

160710 493

   Liv i farta

160710 508

160710 531

Den finske jenta som tok meg seg det meste hjem…

160710 545

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Ellers så blir det lite blogging for tiden da sommeren går med på jobbing og atter jobbing! Men nå som gubben og ongen er bortreist,så prøver jeg å bruke all fritiden på hundene. Savne gutta mine,men er litt godt å kun ha seg selv og voffsene å tenke på. Så i kveld dro jeg og Arwen ut på ei flott runderingsøkt. I morgen blir det blodspor på Steija + at vi igjen skal å besøke Ask. Tirsdagen er det mest sannsynlig agility med Ayla og Kaisa,før vi på onsdag tar ei økt med lydighet. Torsdagen er det igjen blodspor og trening med NRH! Åh,så herlig å ha “fult opp” med kun hund på timeplanen :) Regner med det ikke er så lenge igjen til det blir enda et blogginnlegg + at jeg de nærmeste dagene skal prøve å få lagt ut MASSE bilder på facebook ifra forskjellige hundeaktiviteter vi har vært på nå i vår og sommer…så det er bare å følge med (og kommentere… ;)… )

8 kommentarer:

 1. Grattis!! Kjempe bra kritikker!! De dommerene har jeg i grunn sluttet å prøve å forstå.

  Veldig menge flotte bilder!! Morro å se flere forsjellige fl.
  Ha en fin uke videre!!

  SvarSlett
 2. Gratulerer med bra kritikker. Blir litt forvirret når det forandrer seg fra dag til dag. Godt å ha litt ekstra tid til hundene. Kos dere :-)

  SvarSlett
 3. Han dommeren var han vi hadde på Kynologikurset jeg var på :-) Personlig var jeg ikke helt enig med han plasseringsmessig, men jeg var jo ikke der, så er vel kanskje vanskelig for meg å vite...

  Ang. dette med bryst. På Kynologikurset ble vi på siste kursdag delt inn i grupper. Så fikk vi se forskjellige raser, og skrive kritikker på hvordan de var utformet(ikke etter rasestandard, men som hund). Vi såg Engelsk Bulldog, Geryhound, italiensk mynde, beagle, drever. Den eneste langhåra i selskapet var Nieida :-P

  Hundene ble vist for gruppene akkurat som de ville blitt på utstilling.

  En av gruppene mente Nieida hadde et svakt brystparti. Per-Harald kjente etter, og mente det var godt utviklet i forhold til alder. I forelesningen snakket han om hvro viktig det var med velutviklet muskelmasse her, fordi hundene er anatomisk anderledes enn folk, og trenger muskelmasse for å stabilisere skjelettet...

  SvarSlett
 4. Christian: Jeg likte han bedre pga at han ikke premierte/plasserte så høyt opp enkelte hunder som jeg ikke synes noe om. BIR og BIM begge dagene synes jeg var helt greie. Flotte hunder alle sammen! Og han virket hakke nøyere enn Eli-Marie...etter min mening + at det var høyere tempo i ringen hans. Fart liker jeg ;)
  Men det var også hunder som - begge dagene - også havnet relativt høyt oppe som jeg ikke hadde sansen for. Men sånn er det som regel uansett hvilken utstilling man kommer på. Tror jeg aldri har vært helt 100% enig i en dommers dømming...

  Ang. brystet... Synes det er så rart at to dommere som dømmer samme rase kan si så forskjellig om samme hund - med bare et døgns mellomrom. Hvem skal man tro på,liksom? Har hun et godt utviklet bryst eller ikke? Forvirrende til tider dette! men men... Sånn er det vel bare,og kommer alltid til å være sånn!

  SvarSlett
 5. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 6. Leste innlegget ditt Hanne før du slettet det ;)

  Syntes dømminga på søndag var bedre også pga at han var flinkere til å sende ut eller plasserte hunder lavere ned som var utrøytet eller som ikke viste seg fra sin beste side gemyttmessig den dagen...

  SvarSlett
 7. Synes du fikk fine kritikker, dommerne er ikke til å bli klok på uansett. Dette er en evig diskusjon. :)))) Så vil det alltid være, desverre.

  Venter spent på bildene på FB. Elsker bildene dine, du har mange fine. :))))

  SvarSlett
 8. Jeg synes også de kritikkene hørtes veeeldig bra ut! Så gratulerer med det! :)
  Kjempemange fine bilder fra utstillingen! :D

  SvarSlett