mandag 4. januar 2010

Romjul – del 2. Utstilling Letohallen

29.desember var det endelig igjen klart for utstilling! Har, av gravide/baby-årsaker,ikke vært på utstilling siden februar,så var kjempemorsomt å pakke utstillingsbagen klar og reise på utstilling:)

Til min store skuffelse var det dommerendringer :/ Hadde gledet meg til å stille for en finne! Og jeg ble enda mer skuffet når jeg hørte at det var en svenske… Ikke at jeg har stilt for så veldig mange svenske tidligere, men de jeg har stilt for har alle vært i “har-en-dårlig-dag-humør”. Men da jeg kom til ringen og så dommeren i action,og han spøkte og lo – og var blid – var det ikke så ille at det var en svenske som skulle dømme ;)

Først ut var valpene. Det var to valper påmeldt. Søte begge to,men må vel innrømme at en av dem skilte seg ut veeeeldig! En herlig,liten (stooor) bamse! Kan vel ikke legge skjul på at jeg forelsket meg litt i denne sjarmøren ;)

jula09 0362BHK-valp ble Arbalas Murku.

jula09 021 BIR-valp ble Lappizaros Fassoo

Av de voksne så var 4 “våre”; Askeladden, Kvitebjørn og Askepott + Steija. Var selvfølgelig veeeldig spent på hvordan valpene våre kom til å gjøre det på sin første utstilling som “voksen”. Hadde egentlig ikke så store forhåpninger…valpene var jo ikke fylt 10mnd en gang. Hadde heller ingen stor forventninger til Steija. Hun er tynn og pjuskete for tiden. Heeelt nedrøytet,men valgte å stille henne fordi…

jula09 039 Jeg og David med hver vår “valp”: Jeg og Frost, David og Ask.

Det var bare Kvitebjørn “Frost” og Askeladden “Ask” i juniorklassen for hannhunder. Der fikk Frost 1kval og 2konk med HP. Kritikken hans va så og si helt lik Ask sin. Det eneste som skilte dem var halen. Ask fikk 1kval,1konk med CK. Spennende!

jula09 049 Jeg og Frost

jula09 060 Skjønner ikke helt…skal jeg sitte å “gi labb”,tro?

jula09 091                         Sånn ja!

jula09 080                                David og Ask

jula09 086 En runde til… Ask ble plassert først.

I åpen klasse hannhund var det også to stykk: Ankersborgs Darco og BB Sir Panos Emporio. Har lenge vært nettby/facebook-venn med eieren til Darco, Jeanett, så gledet meg til å se dem i ringen :) Darco fikk 1kval,2konk og HP. Andre mann fikk 1kval,1konk og CK.

jula09 093 Darco

jula09 104 BB Sir Panos Emporio

I juniorklassen til tispene var kun “vår” egen Askepott. Kjempekoselig å se henne (og eierne) igjen! Hun er den eneste valpen vi ikke har sett etter at dem reiste fra oss i mai,så det var ekstra spesielt å få hilse på henne! Ei rolig, litt beskjeden/forsiktig jente, men veeeeldig sjarmerende! :) Med litt uerfaren eier i ringen fikk hun 1kval,1konk og HP. Hadde eiere (og hund) hatt litt mer erfaring,tror jeg også hun kunne ha fått CK. Men vi er kjempefornøyd! Og hun fikk en flott kritikk!

jula09 108

jula09 112 Askepotten vår

Vi stilte Steija i Åpne klasse…det var egentlig ikke planen,men det viste seg at vi hadde meldt på feil. Jaja,ikke at det hadde hatt noe å sakt ;) I tillegg til Steija, var også BB Lady Yaga i åpen klassen. Steija gikk ut med blått (som jeg egentlig også hadde regnet med), mens Lady Yaga fikk rødt,ble beste tispe og fikk Cert. Selv om Steija fikk blått,hadde dommeren skrevet en fin kritikk.

jula09 120 Steija og Lady Yaga

jula09 131

jula09 136

jula09 146 Lady Yaga

Ja,og av de to hannhundene som fikk CK,var det “vår” egen Ask som stakk av med Beste hannhund-tittel og Certet! Kan tro jubelen sto i taket! Hadde ikke regnet med at “lille valpen” skulle knabbe certet! Og som om ikke det var nok, så tok han like så godt BIR’n med seg hjem! Litt overrasket? Ja, men nå synes jeg alle disse tre valpene “våre” som var på utstillinga har utviklet seg kjempebra, og egentlig har kommet langt i utviklinga. Iallefall gutta! De er begge to kraftige, fine typer! Akkurat sånn som jeg liker at gutta skal være! Liker ikke disse små,pinglete typene…

jula09 159 BIR og BIM

Etter at vi var ferdig i ringen, så måtte det selvfølgelig taes masse bilder :) Morsomt med familiebilder! ;) Det var tre stykk som manglet (pappa Koiro, Veslefrikk og Tyrihans),men det skal vel mye til for å klare å samle alle sammen i romjula. Tror vi alle som var der hadde en kjempekoselig dag iallefall! 

jula09 172 Askepott m/eier

jula09 183 Askepott, Askeladden og Kvitebjørn

jula09 193Askepott, mamma Arwen, Ask og Frost

 

 

Krtitkker

Askeladden:  utmerket helhet. bra proposjoner. vakkert maskulint uttrykk. vel utformet neseparti. mørke øyne. korrekte ører. bra kropp/vinkler. beveger seg meget godt. god pels.

Kvitebjørn “Frost”: mye bra helhet. utmerket proposjoner. maskulint uttrykk. utformet neseparti, utmerket stopp. vakre øyne. god benstamme, bra kropp. mye bra vinkler/bevegelser.  Bærer sin hale litt vel rullende/ringlet

Steija: fin utstråling. god helhet. noe tynn i nesepartiet. vakre øyne, korrekte ører. akseptabelt frambenstilling,men litt for avfallende kryss. beveger seg noe bundet. korte proposjoner. noe utrøytet pels.

Har enda ikke fått tilsendt kritikken til Askepott.

Dommer for dagen var Nils Molin.

13 kommentarer:

 1. Så utrolig gøy for dere Eva. GRATULERER!!!! Det er jo et nydelig valpekull Arwen og Koiro er foreldre til, så dette var innmari moro.

  For meg, som har en sobel Milli, er det ekstra gøy at de litt lyse lappene begynner å gjøre det så sterkt i ringen:o)

  SvarSlett
 2. Så koselig det må være å treffe alle valpene til Arwen.
  Nydelige er dem alle 3 barna:o)))må jo ikke glemme mor Arwen som sitter der sååå stolt av avkommet sitt;o)
  Så kjekt at de gjorde det så bra!!!

  SvarSlett
 3. Gry: ja,synes det er morsomt at de lyse gjorde det bra! Manglet jo de to soble guttene der da,men håper at vi får med dem på en annen utstilling :)

  SvarSlett
 4. Gratulerer så masse med fine kritikker på alle sammen! Og gode resultater! Synes det er litt merkelig å si at halen til han ene var for rullet opp, det synes jeg bare er positivt. Og klart at de lyse gjør det like bra når de er så fine som disse Arwen barna ;) Og selv om de har arvet Koiro sine farger så synes jeg de er sin mor opp av dage i uttrykk! Flotte alle sammen!

  Og Steija hadde nok ikke den beste pelsen for dagen nei, men når den kommer blir det nok supre resultater på henne og!

  Gleder meg til å se dere igjen ringside :D

  SvarSlett
 5. Og forresten den hannhunden som ble BIR-valp her falt jeg helt for i Kongsberg! der ble han også BIR :) En virkelig flott liten gutt!

  SvarSlett
 6. Fasoo ble BIR i Kongsberg ja, og Nieida BIM:-) Jeg synes også Fasoo var veldig fin:-)

  Steija sparer nok pelsen til utstillingsesongen til våren;-)

  "Arwingene" var fine:-) Skjønner du er stolt:-)

  Jeg har møtt Darco både i Bø og Sandefjord, har han slanka seg?

  SvarSlett
 7. Dette var moro, Eva! Gratulerer! Så flotte hunder - det er gøy for deg som oppdretter!

  SvarSlett
 8. Gratulerer dere med flotte hunder og resultater.
  Arwen-barn er så nydelige, ikke så ulike "bestemor" Asca.
  Gode bilder.Moro å følge med på "slægten" av Fjelldronningen.

  SvarSlett
 9. Gratulerer masse med flotte valper og resultatene dems. Nå må du jo være sprekk ferdig av stolthet. Det har du all grunn til. Dette er jo moro for oss med lyse lapper.

  Og takk for så mange flotte blider fra utstillingen og godt fortalt. Jeg følte at jeg var med, jeg også.

  SvarSlett
 10. så flotte hunder alle sammen, du har all grunn til å være stolt :)

  SvarSlett
 11. Gratulerer med de flotte resultatene!!
  Jeg syns Steija har ett aldeles nydelig ansikt, kanskje det fineste jeg vet om!

  Det er egentlig ikke lett å si noe bastant, for disse lappene er jo så nydelige så og si alle sammen.. Klarer ikke å bestemme meg for hvilken farge jeg foretrekker engang.

  SvarSlett
 12. Gratulerer! :D

  Men hva rase er Steija ? :)

  SvarSlett
 13. Steija er finsk lapphund ;) Det er de andre som det er bilde av her også.

  SvarSlett