mandag 19. april 2010

Blodsporkurs :)

I helgen var jeg og Steija på blodsporkurs. Instruktører var Stig Meier Berg og Wenche Randi Krogstad. Kjempeflinke “lærere”,som gjorde en snø-full helg uforglemmelig!

Fredagen var det teori,mens lørdagen og søndagen var en blanding av litt teori og litt praksis,og mye prat og latter :) Det var stor fordeling i rasene: alt ifra Labrado,Flat og Eng. Springer Spaniel,Schæfer til Cavalier,BC, Staff.Bullterrier,Shiba og Finsk lapphund. Steija var faktisk den første FL de hadde hatt på kurs…

kursapr10 092 kursapr10 100                      Steija snuser på skanken                               Godt med blod!

Jeg go Steija gikk tilsammen 3 spor. Var faktisk ganske mye teori å sette seg inn i + at det var en del praktisk ifm hvordan man legger spor, hvordan man bruker lina osv. Så det ble ikke mer enn 3 spor,men tror det var mer enn nok for hundene og eierne. Lærte UTROLIG mye av å se på de andre,så hodet mitt var ganske fult når kurset ble avsluttet søndagen kl.1800.

Spor 1

Et spor ble gått på lørdag. Ikke så veldig langt for noen,da dette for mange (de fleste) var første gang med blod i sporet,og det var vel litt for Stig og Wenche å se hvordan vi jobbet sammen. Terrenget var grusomt! Ikke akkurat slik som det anbefales for “nybegynnere”,men alle hundene taklet det veldig bra! Steija fikk litt ekstra utfordring med store kvisthauger som sporet gikk over + at det var lagt rett over ei lita myr med en del vann i. Det gikk uansett bra :)

kursapr10 125 Tydelig at hun har “noe” i nesa

kursapr10 129              Her har den “skadde elgen” gått,mor!

kursapr10 131                 Jeg fant skanken!!!

Spor 2

Første sporet på søndagen var preget av mye vind,men heldigvis i et litt bedre og oversiktelig terreng! Dette sporet gikk fort og greit… Steija er flink! Jeg fikk dog beskjed om at farten i sporet var alt for høyt! Her måtte jeg holde igjen,og gå i et rolig tempo!

kursapr10 220                                                          Her går vi…

kursapr10 228                                                             Den er min!!

Spor 3

Dagens siste spor. Før dette hadde vi hatt litt teori om hvordan vi bruker lina,så her var det å huske på det + at jeg skulle sette “håndbrekket” på slik at tempoet gikk ned! Var litt spent før sporstart om Steija kom til å bry seg om musa som hadde vært ved sporstart. For ned i gresset var det voldsom muse-aktivitet når jeg gikk opp sporet! Men det overså hun fint! Utfordringene her var å kommer over to grøfter + en liten bekk,samt to vinkler og en sti som det hadde gått folk og hunder på hele dagen. For å gjøre spor-historien kort:  hun gikk 99% perfekt! Stig sa til meg ved sporslutt at “Det hær kunne da itj gjøras stort bedre”! Med en sånn kommentar må det være lov å si seg ekstra godt fornøyd! :)

kursapr10 287                                 Rett før stien…

 kursapr10 288     Stien passert – uten å ha brydd seg nevneverdig om at det har gått masse folk og hunder det!

 kursapr10 290           Steija “ligger” i selan – et tydelig tegn på at hun er “PÅ” sporet

 kursapr10 292                             I en vinkel

 kursapr10 295                              Ved sporslutt…

kursapr10 297                                                   Et stykk kry hund :)

 

Både jeg og hunden(?) er kjempefornøyd med helga! Har lært utrolig mye som vi skal ta med oss videre i treningen! Tusen takk til Stig og Wenche – og de andre kursdeltakerne – for ei utrolig bra helg!

10 kommentarer:

 1. Høres ut som ei vellykket helg til tross for ulendt terreng og dårlig vær! Arti å høre kolles d gikk me dåkk toan! Æ gle mæ maks t vi ska gå blodsporkurs!
  Hadd tænkt å ta opp blod og lægg et par spor idag, men d va da kvitt igjen, og snøstorm! Fresta itj akkurat!

  SvarSlett
 2. Så flott!! Jeg tror lappisene egner seg veldig godt til spor, det virker som om de syns det er forferdelig moro :o)))

  Vi gikk vanlig sporkurs ifjor, men hadde gått litt blodspor fra før. Problemet til Nalle er også iveren/farten, men det går faktisk greit selv om han blir holdt igjen. Var litt redd han ville gi opp da, liksom.

  Det er så moro å se når de jobber så iherdig :o)
  Bra beskrivi, og mange fine bilder!

  SvarSlett
 3. Så flott Eva! Misunner deg det opplegget, kurset mitt var jo bare teori en kveld.

  SvarSlett
 4. Hørtes ut som et flott kurs Eva. I likhet med Sidsel har jeg gått en kveld med teori, og en dag med praksis (vel kjapp praksis). Men en ting hadde våre kurs felles - det er viktig å gå sporet sakte (en spordommer med rullator skal visstnok holde følge;o). Kjempeflinke Steija som ikke lot seg avlede:o)))

  SvarSlett
 5. Dette så gøy ut:-)
  Lapphunder er skapt til sporing.
  Artig å lese hvor flink Steija er.

  SvarSlett
 6. Dette så kjempemorsomt ut!! Dette tror jeg Nadira hadde likt, så neste gang hundeklubben her starter sporkurs skal jeg definitivt melde oss på :) :)

  SvarSlett
 7. KJempeflott. Er det stor forskjell på vanlig spor og blodspor?

  SvarSlett
 8. Så moro dere har hatt det!!!! Og så flink som Steija er. Så fine bilder som beskriver hva og hvordan dere gjorde det. I hvertfall for meg som ikke har prøvd spor. :))))

  SvarSlett
 9. Dette høres kjemepgøy ut. Nå har jeg undersøkt her i Oslo, og det ser ut som om det finnes muligheter. TRor jeg skal prøve dette etterhvert, ihvertfall hvis det "vanlige" sporkurset går bra

  SvarSlett
 10. Grunnen til at man ikke skal gå så fort i sporet,er ikke bare pga dommere med rullator,men man skal "etterligne" et ettersøk på skadet villt. Og da SKAL man gå sakte i sporet for bl.a. å ikke skremme dyret. Man skal også ta hensyn til vedkommende som går bak med våpen...de skal ikke ha "puls i fingeren" når de skal skyte. Dermed må man gå i rolig tempo.

  ElseM: Synes egentlig ikke at det er så stor forskjell. Spor er spor,liksom ;) Men det er jo en litt annen måte å legge spor på da. Det er ikke bare å labbe i vei - her skal man legge igjen blod. Er jo litt ekstra styre ift det.

  SvarSlett