mandag 26. juli 2010

Uka som gikk

“Kjære dagbok”… I morgen kommer gubben og KN hjem. Gleder meg :D Men mens de har vært borte,har jeg brukt så og si all fritiden på hundene – og som vi har kosa oss!

Forje mandag var jeg ute på ei runderingsøkt med Arwen sammen med King og Kristian. King er en 9mnd gammel schæfervalpe. En morsom kar,som alltid er klar for noe nytt! Vi var ute fra halv8 på kvelden til klokken var 11. Men det skal sies at myyyye av tiden gikk til hundeprat ;) Men jeg fikk ei fin økt med Arwen! Litt uoversiktelig terreng,men alt skal jo trenes på. Og hun jobbet veldig bra! Avsluttet med å la Kristian ligge figurant opp på taket på en gapahuk – slik at Arwen ikke fikk muligheten til å komme helt inntil. Og hun meldte fint! Brukte litt tid på å lete,men så hele tiden at hadde han i nesa – det var bare å finne ut hvor lukta kom ifra.

I samme slengen,så gikk Kristian ut et blodspor til meg og Steija som vi gikk dagen etter. Et relativt enkelt spor. Steija sliter litt i vinklene,men det blir stadig lettere å lese henne,så håper jeg på prøven på onsdag skal kunne lese henne bedre enn sist.

Tirsdag på dagtid hadde jeg besøk av Ask med eier. Så koselig å tilbringe tid sammen med dem!Tirsdagskvelden var det agilitytrening. Ayla fikk ut to turer. Kaisa en. Kaisa girer seg opp TVERT hun kommer på banen,så når hun har tatt ei økt,så er hun ferdig for dagen. Hvis vi tar to økte,så gjør hun det mye,mye dårligere på økt nr.2 fordi hun er så gira (eller stressa) og klarer ikke konsentrere seg i det hele tatt. Tok to økter med Ayla,og det gikk kjempebra :) Får jo nesten lyst til å starte på konkurranse igjen,men jeg må vel se mine begrensninger… Her er noe AG-bilder av meg og Kaisa:

260710 016

260710 018

260710 028

Onsdagen skulle jeg på kveldsjobb. Kjente at motivasjonen ikke var helt på topp,så da tok jeg heller å syklet tur med hele hurven! Om ikke hundene blir spreke,så blir iallefall jeg det (lov å håper,iallefall :p)

Torsdagen var det tid for rundering og blodspor igjen. Møtte Kristine en stund før runderingstreninga skulle begynne,og vi gikk ut spor for hverandre. Det ble lagt MASSE vinkler til Steija! Og selv om sporet ikke ble så gammelt før vi gikk det,så fikk vi iallefall god vinkeltrening! Og når sporet var så ferskt (og vått!),så var det heller ikke store utfordringen for Steija å gå det. Hun støvsugde igjennom! + at hun faktisk markerte (iallefall den ene…tror det var to) sårleiet veldig bra!

Runderinga til Arwen gikk også veldig bra! “Kjørte” henne litt på tomslag,og hadde litt lengde på runderinga i dag. Hun mangler litt på kondisen enda,så spørs om vi må sykle enda mer. Ellers så har jeg hatt litt problemer med å få igang Arwen etter “funn”. Har egentlig ikke skjøt hvorfor – selv om det hele tiden har vært åpenlyst hvorfor hun gjør det. Jeg bruker alltid – ALLTID – å avslutte runderingsøkta med “funn”. Så når hun da finner en person,så forventer jo hun at det er slutt. Selfølgelig! Så,neste gang så blir det å avslutte uten å ha funnet noen! Men i dag gikk det veldig greit å få henne i gang igjen…dvs,første gangen hun går ut etter “funn”,er det ikke så mye futt,men når hun da kommer inn for å gå over på andre siden,får hun opp tempoet! Tenkte å ta bilder,men apparatet var glemt igjen hjemme + at jeg hadde ikke brukt det om jeg hadde hatt det med meg – det regnet LITT!

Fredagen var jeg innom dogweben en tur. Der fikk jeg vite at Askepott har fått C på hd-røntgingen. Kjedelig,altså! Men snakket med Thea (eier) på lørdag,og hun fortalte at de var litt forberedt på det,for dyrlegen hadde syntes den ene hofta så litt “grunn”" ut. Så det kom ikke som et sjokk. Thea har faktisk vært i kontakt med NRH,så det ser ut til at det kanskje blir enda en lapphund som begynner med spor og rundering. Morsomt :) Hun eeeeelsker jo mennesker over ALT på jord,så det passer jo perfekt! :)

I helga ble det ikke nå trening. Jobbet heeele helgen + at jeg jobbet dobbelt opp. Så det ble bare noen små turer. Men i dag har jeg gått tur med de små,og de store har fått seg ei god lydighetsøkt. Jeg har også lagt spor til Steija,som hun skal gå i morgentidlig (eller formidag…sover vel litt utpå i morgen :p ). Jeg må bli MYE flinkere til å la sporene ligge å godgjøre seg! Gjerne opp til 18-20timer. Er vel bare at jeg er så ivrig å kunne aller helst ha gått sporet med en gang ;)  Vi skal igjen gå prøve. Denne gangen skal vi til Selbu og gå prøve for dem vi var på kurs hos i april! Har ingen trua på premiering (blitt for lite trening til det med all jobbinga),men dette er mer en prøve for å få tips og råd ifra instruktørene vi hadde,slik at vi kan komme oss videre i treningen. Åh,som jeg gleder meg! :)

Vel,nok “dagbokskriving” på meg. Her er et par bilder ifra dagens treningsøkt. Ha ei flott uke!!!

260710 040

260710 041

Vi prøver igjen (^^,)

260710 044

260710 045

5 kommentarer:

 1. du er heldig som har så mange hunder som du kan trene i forskjellige ting :D å ha 4 hunder øker liksom oddsen for at minst én av hundene vil bli gode i /trives med den og den aktiviteten ;)
  flotte bilder, ser ut som hundene koser seg :)

  SvarSlett
 2. Javisst er du heldig som har mange hunder, men jeg beundrer virkelig hvordan du greier å fordele tida på alle sammen - og "bruke" alle sammen til noe!
  Så Arwen har ikke verdens beste kondis?? hehe. Det har ikke Nalle heller. Han er lat, og hviler seg så fort anledningen byr seg. På en måte fornuftig fordelig av kreftene, men det tar tid å bygge opp en slik 'makelig' hund som han..
  Synd med C-hofte på Askepott,da :( Men ho kan få ett utmerket liv likevel :o)

  SvarSlett
 3. Nok en gang blir jeg slått av at du får tid til ALT Eva (selvom Gubben og KN hadde tattt bena fatt denne gangen:o) Gøy å lese om dine erfaringer synes jeg.

  Jeg har lært på oppdretterkurs at en hund med C-hofter er å regne som frisk, så hvis Askepott ikke skal avles på, ja da kommer hun til å få et flott og innholdsrikt liv (det høres i allefall sånn ut i innlegget ditt:o)

  SvarSlett
 4. Gry: ja,hadde jeg hatt bare en eller to voffser,så hadde jeg kanskje nådd å kommet lengre i de aktivitetene vi holder på med konkurransesett,men jeg har det ikke travelt,så koser meg med alle ;)

  Nøve: Ja,Arwen er nok ikke på topp når det gjelder kondis,men det er ikke eieren heller,så det er vel derfor ;) Hun "later" seg også når hun har muligheten til det.

  Gry/Millies: Skulle gjerne ha hatt ENDA bedre tid til voffsene enn jeg har. Men med en liten en så får det blir som det blir. Er flinke til å ha med hundene når vi holder på med KN,så selv om de ikke alle dagene får trening,så får de holdt seg i aktivitet. Er der mange gjør en glipp - tror jeg. Ikke alle som er flinke til å involvere hunden(e) når de holder på med ongen(e).

  Askepott kommer til å få et godt liv selv med ei c-hofte. Hun skal ikke avles på,men kommer til å få noen aktive og gode år på Skarnes sammen med sin lille familie :)

  SvarSlett
 5. Må si at jeg imponert over hvordan du får til å være så dedikert i hver hund, det er inspirerende å lese om de ulike treningsrundene dine. *applaus*

  hyggelig lesning, du har virkelig vakre hunder. Lykke til på sporprøven og ha en super uke!

  SvarSlett