mandag 29. august 2011

Fødtselshistorie

Arwen har fått valper. Det ble også denne gangen to tisper og fire hannvalper. Skal prøveå gjøre en laaang fødtselshistorie så kort som mulig Smilefjes som blunker

Det hele begynte torsdag 25. Rundt kl. 12 begynner jeg å se tegn på at kanskje noooe er på gang. Hun har perioder der hun bytter liggestilling litt vel ofte,før hun så slår seg til ro. Dette skjer flere ganger. Når vi så etterhvert kommer oss ut,så forsvinnger Arwen. Jeg ser henne ikke,men siden tomta er inngjerda,så er det ikke så vanskelig å finne henne. Hun ligger under trappa og graver! Ber henne komme frem,og hun løper bak garasjen og under combi-campen,og graver der. Ja,noe er på gang,og utover ettermidagen/kvelden,er det tydelig! Hun er urolig(!) og peser mye! Slik fortsette det døgn,og jeg velger å reise til dyrlegen fredagsettermidagen for en sjekk… Vi får imot helg,og skulle noe være galt,så er det ikke døgnvakt her på Jevnaker. En rask sjekk der,viser at alt er greit,og at valping nok er like rundt hjørnet. Men husker fra sist at det helt sikkert tar enda litt tid! Fikk noen oppmuntrende ord av både Sidsel og Sissel,og slo meg til ro med at dette sikkert tok hele natta!

Rett over kl.23 går vannet…1,5døgn etter at jeg så de første,små tegn. Sender melding til ei venninne som skal være med på fødtselen,at det hele er i gang. Jeg regnet med at det skulle være en valp født før hun kom,men pressriene varte vel nesten 25min før førstemann kom. Etter det kom det tre til på rekke og rad. Gikk akkurat 30min fra førstemann kom,til fjerdemann var ute. Fire stykk født fredag 26.august. Vi gikk inn i et nytt døgn,og venninna mi valgte å reise rundt kl.01. Etter et par lufteturer med Arwen,begynte pressriene på igjen. Noen minutter over kl.01 kom femtemann,og 10minutt etter nr.seks. Var en veldig fin fødtsel,med ei nååååget ivrig vaske-valpemor! Også denne gang fikk vi behov for hyssing da to stykk fikk litt blødning ifra navlestrengen.

Sistemann ble født uten “pose”,og heller ingen morkake kom. Var ute med Arwen flere ganger for å se om litt bevegelse skulle få det ut,men den gang ei. Hun hadde fremdeles pressrier,men ingenting kom ut. Kjente etter,og var 99% sikker på at hun var tom for valper (røntgen viste jo 5valper…her var det kommet 6. kunne vel ikke være enda en som hadde gjemt seg da vi tok bild),men det lå fremdeles annet igjen der inne.

i 6tiden valgte jeg å ringe dyrlegen i Hønefoss. Arwen hadde pressrier innimellom,uten at noe av det “savnede” kom ut,men heller masse grønt gugg. Så her var det bare å hive seg i bilen og kjøre til byen. Vi var der rundt 2timer før vi fikk klarsignal til å reise hjem igjen. Dyrlegen mente at det meste nok var kommet ut (og det var en del som kom da dyrlegen fikk satt igang behandling),men at vi måtte være klar over at grønnfargen kunne henge igjen ei god stund etter. Så X bare fingrene for at hun slipper unna noe betennelse ifm dette! Hun er i grei form og har ingen feber,og grønnfargen avtar…så får tro det går greit!

Ellers så har dagene vært litt slitsomme – frem til nå. Arwen har ikke helt greid å finne roen disse første dagene (og nettene),så har blitt litt lite(!) søvn. Men nå har mor roet seg,og alt er bare bra! Men,som om ikke det var nok,så viser det seg at vi nok en gang har en “svømmer” i kullet! Og at det nok en gang er minstemann! Så her satte vi igang tiltak allerede i går (mye tidligere enn sist da vi var usikker på hva vi skulle gjøre),og regner med at han kommer til å være like tidlig oppe å går som resten av gjengen. Han er heller ikke så flatbrysta som Veslefrikken vår var sist,og han spiser endelig greit og legger på seg! Regner med at han om ikke så alt for lenge nok har tatt igjen sine søsken,og blir en like stor og flott kar som resten av gjengen Smilefjes 

Var også så heldig å få dominofarge på noen av valpene. Kjempespennende! Visste jo at fargen er i slekta på begge sidene,men hadde heller trodd at det kom flere brune valper enn med domino,men den gang ei Smilefjes som blunker Litt usikker på hva fargene egentlig blir,men kaaanskje en viltfarget,og nok et par ganske så sorte. Spennende å se hvordan de utvikler seg Smilefjes Et par bilder:

270811 066

270811 074  270811 078

270811 080  270811 089

270811 095  270811 101

270811 119  270811 131

5 kommentarer:

 1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 2. Gratulerer så mye med flotte valper. Godt alt gikk bra, morsomt med litt foskjellige farger :o) Lykke til videre, får håpe dere får sove litt også.

  SvarSlett
 3. Gratulerer så mye med de nydelige valpene. :) Så flott at alt gikk bra, uten store komplikasjoner. Har ventet på en oppdatering av bloggen de siste dagene...Er så morsomt med valper.
  Ønsker oss selv en lapphund snart, og må nok snakke med mannen når han kommer hjem. ;)

  Mvh Hanne, Tromsø

  SvarSlett
 4. Gratulerer med ankomsten av de små, gleder oss til å følge dem.

  Det var så hyggelig å møte dere på Biri og jeg forelsket meg helt i bilden du tok av Frost:)

  SvarSlett
 5. Gratulerer, Eva! Så skjønne - jeg blir mjuk i hjertet når jeg ser dem. Lykke til videre!

  SvarSlett