torsdag 5. april 2012

2 uker gamle ulldotter

Hu hei som tiden flyr! Iallefall for oss… For valpekjøperne går det sikker veeeeeldig sakte! Noe jeg ikke har noen problem med å forstå. Fra og med neste helg begynner vi så smått å ta imot besøk, og det er allerede flere som står i kø. Gleder oss til å vise frem de flotte beibisene – på ordentlig, ikke bare på bilder.
Alle har nå fått opp øynene,og det blir mer og mer “liv” i valpekassa for hver dag som går. Det vil si, mesteparten av dagen går fremdeles med til å spise og sove, men innimellom har de “lekerunder” på et minutt eller to – før de er så slitne at de igjen sovner! En herlig gjeng Smilefjes Gleder meg virkelig til de skal begynne å utforske verden utenfor kassa! Denne tiden nå er veldig stille og rolig i forhold til den vi går i møte. Men det er en fantastisk tid å se de fantastiske beibisene vokse opp, og utvikle seg til flotte lapphunder!

Ellers så består dagen fremdeles av mye det samme: soving, spising, soving, spising, bæsjing, litt leking, før man igjen sover. Litt stell og kos innimellom Smilefjes Tante Arwen og tante Kaisa har også så smått begynt å ta del i “oppdragelsa”. Arwen  steller og rengjør de små – og gir Steija en liten pause, mens Kaisa meeeeer enn gjerne “passer på” de små – og klapper de små. Rar,liten hund Smilefjes som rekker tunge Ayla er et kapittel for seg selv, og hun kunne ikke ha brydd seg mindre om disse “klompene” i valpekassa (noen som sa “Gammal og sær”? ).
Rambo (katta) har også snust litt på dem, men de blir ikke ordentlig interessante før de begynner å få fast føde (er matvrak denne katta!). Da er det en som mer enn gjerne lar de små bite på seg og hoppes på – så lenge han får smake biiiiiitte litt valpefôr.
Kevin Nikolai (snart-treåring) synes det enn så lenge er veldig stas med valpene, og hjelper oss daglig med stell o.l. Han holder dem mer enn gjerne, og synes det er morsomt med de små. Det varer iallefall helt til de begynner å få tenner…

Alle vokser bra og har hatt en jevn økning i vekt. Minstemann veide i går 710g, mens største var 950g. Må var minsten bare 200g ved fødtsel, så han god og væl tredobla vekta si. Må si seg fornøyd med det Smilefjes I dag veier han nok enda mer, men kommer ikke til å veie daglig fremover nå, men en gang uka. Ser jo at alle vokser og legger på seg, så ukentlig vei’ing er mer enn nok. Kloklipp nr.2 er også unnagjort. Til helgen kommer de til å få sin første ormkur – den er aldri populær, men den må til. Her kommer noen bilder av gjengen (flere kan sees på FB):

020412 001  050412 002050412 006  050412 009050412 014  050412 018050412 110  050412 118050412 124

2 kommentarer:

  1. Å så søte kosebamser:-)
    Lykke til videre.

    SvarSlett
  2. Jeg måtte bare inn og kikke, så fine små skapninger. Det finnes vel nesten ingenting som er like flott som lappevalper? Godt for sjelen å se på sånne små!

    Ha en fin påske videre!

    SvarSlett