onsdag 28. mars 2012

1 uke har gått

Og valpene spiser seg større og større for hver dag som går – og godt er det! Virker som at minste mann ikke vokser, siden han ser så mye mindre ut enn de andre, men han har doblet fødtselsvekten sin, så er ingen tvil om at han vokser!

Steija er ei kjempegod mor! Hun steller godt med sine små,og har masse melk. Det er stille og rolig i valpekassen, så er tydelig at de får mat titt og ofte. De trenger ikke å be om mat, for maten ligger fremme store deler av døgnet Smilefjes som blunker

Ellers så går dagene med til soving, spising, soving, spising, soving, soving, litt spising igjen…og litt tissing og bæasjing innimellom sovinga og spisinga. Altså, ikke de mest innholdsrike dagene enda.

Vi har fremdeles “stilletid” her hos oss. Har enda ikke hatt besøk, og synes det er veldig greit for tispa og valpene sin del. På Arwens siste kull hadde vi overnattingsbesøk når valpene var en uke gamle. Gikk jo veldig bra det, men var vel litt dårlig planlegging fra min side. Denne gang tar vi ikke imot besøk av fremmede før over påske. Etter det kommer nok besøk av valpekjøpere titt og ofte. De aller fleste bor i nærheten, så regner med de kommer flere ganger innom. To av valpene skal litt lengre unna,og skal bo på Vest/Nord-Vest landet.

I kveld har vi gjort unna første klo-klipp. Like greit å bli vant med det først som sist! På denne uka har de også lagt på seg bra! Største og minstemann har begge doble vekta si. De andre er bare noen gram unna og ha gjort det samme. Etterhvert som dagene går,forandre de også fargene. Nå har 4 av 5 ganske mye brunt i pelsen, og er lys innerst i pelsen, så ser ut som at de fleste er viltfargede. Blir spennende å se hvordan de blir!

Vi har også bestemt tema/navn på valpene som skal stå på stamtavlen. Temaet er Astrid Lindgren/Ronja Røverdatter,og valpene blir hetende: Ulldotten Ronja Røverdatter (dette blir selvfølgelig den eneste tispa hetende). Så er det gutta. De blir hetende Ulldotten Borka, Ulldotten Fjosok, Ulldotten Knotas og Ulldotten Turre. Den eneste det er bestemt navn på, er minstemann. Han blir hetende Turre.

Her kommer noen bilder av gjengen. Ønskes det å se enda flere bilder,så kan det gjøres på FB.
Trykk på bildene for å få dem større.

280312 002  280312 004
280312 012 280312 013
280312 030 280312 041
280312 047 280312 051

9 kommentarer:

 1. Det blir flotte navn på Ulldottene :)
  Skal bli moro å se dem vokse til, sakte men sikkert.
  Tror faktisk jeg har hilst på en vestlending som skulle få valp hos deg. Det er nok mange som syns tida går altfor sakte nå :-)
  Kos dere!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja,er fult mulig du hilste på ene vestlendingen ;) Ei hyggelig og ivrig dame :)

   Vi koser oss masse ja!

   Slett
 2. Fine små gledesbylter! Jeg hadde egentlig ikke tenkt til å gå inn på bloggen din, man får jo rent vondt i sjela av så mye vakkert på en gang:)

  Kjempefine navn, Ronja Røverdatter har vel omtrent alle et barndomsminne fra?

  Gleder meg til å følge valpene videre!

  Stine

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja,de er så fine at'e :) Blir spennende å se hvordan de utvikler seg.
   RR har nok de fleste minner ifra. Synes det er litt fint å velge tema som man har "tilknytning" til...

   Slett
 3. Herlige pelspølser og herlige navn!!!

  Var inne og kikket på bildene dine på FB i går, og det slo meg at det er "Tjorvenfarge" på noen av dem:o)

  Så deilig at alt går så bra med mor og barn:o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja,ser ut som at mange av dem blir viltfarget, og ganske så lik sin mor. Alltid spennende med disse fargene :)

   Slett
 4. For en herlig gjeng!! Å veldig søte navn, tenker Ronjaen blir en liten røver, hun som må vokse opp med alle disse gutta!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hun får vel litt å holde styr på ;) Men som eneste prinsesse, så regner jeg med at gutta passer godt på henne ;)

   Slett
 5. så søte! blir kjekt å følge med vidare :)

  SvarSlett