onsdag 21. oktober 2009

Dagen i dag :)

I dag har vi fått gjort mye. Tok først ei økt med lydighet på både Steija og Arwen, før jeg la ut to elgskank-spor til Steija. Det første sporet var bare 70-80meter langt (en stund siden sist vi har gått spor,så greit å ta et litt kort et først), og hadde ligget ca.30min. Det andre sporet var noe lengre. Rundt 300meter langt med 3 vinkler, og hadde ligget nærmere 2timer.
Her er noen bilder ifra sporinga. Steija har alltid syntes at det er suuuuuupert å gå spor!
Begge sporene gikk for øvrig kjempebra! :) Ny økt igjen i morgen.

Må smake litt på skanken før mor går sporet
Klargjøring. Lyser glede ut av ansiktet til Steija :)

Da var vi i gang
Ivrig ja!
Nå nærmer vi oss!
Se hva jeg fant'a, mor!
Tok oss så en liten pause før vi reiste på lydighetstrening på Steinkjer. Fikk noen helt greie økter der også. Med Steija trente jeg fellesdekk, lineføring, dekk fra holt og fritt hopp over hinder. Med Arwen ble det lineføring, fri ved fot og dekk fra holt.
Så, kan trygt si at det har vært en helt grei arbeidsdag :)


8 kommentarer:

 1. :o)))) Herlig! Flinke jenter.

  SvarSlett
 2. Milli er helt enig med Steija i at spor - det er KJEMPEGØY!!!! Jeg begynte å le da jeg så bildet av det glade ansiktet til Steija like før dere begynner å gå:o)

  Jeg har slitt litt med å få Milli til å gå gamle spor (over 5 timer gamle), de første gangene sporet hadde ligget så lenge forsto hun liksom ikke helt hva dette var, men nå går det fint, og jeg håper at jeg klarer å trene strukturert nok til å få henne opp til blodsporprøve til våren.

  Noen rekker liksom alt - du virker som en sånn Eva:o)?!

  SvarSlett
 3. Håper jeg klarer å få Nieida så ivrig å flink som Steija:-) Vi trener jo ikke blodspor da, men menneskespor;-) Skal på trening i dag faktisk, veldig greit å få litt veiledning i starten synes jeg, for jeg er ganske fersk med dette å gå spor:-) Men det er gøy når det går bra:-)

  Enig med Gry, virker som du rekker å få til alt du. Unge, 4 hunder som trenes i agility, lydighet, spor, og som du klarer å stille til champion! Jeg er imponert:-)

  Off topic: Kom på en ting som jeg tenkte på da jeg såg på valpebildene dine. Genialt å bruke kladder som underlag, man har nok mange erfaringer man kan dra med seg fra helsevesnet over i hundeoppdrett;-)

  SvarSlett
 4. Ja, jeg er skikkelig imponert. Du får tid til alt og en liten gutt ved siden av også. Jentene dine rekker ikke å kjede seg.

  Tror det Christian kaller kladder kaller jeg tisseunderlag for senger på sykehus og gamlehjem.

  SvarSlett
 5. Gry, hehe, Nina har rett:-) Det Eva brukte er engangskladder, de har plastikk i bunnen og mulighet for å ta opp fuktighet på toppen;-)

  Det må være midt i blinken som underlag for små valper, er det din erfaring Eva?

  SvarSlett
 6. Aha; takk for oppklaringen:o) Jeg tror en gang at Sissel nevnte for meg at jeg kunne få kjøpt underlag til valpekassen på apoteket - det var sikkert dette hun mente:o)

  SvarSlett
 7. Hehe :) Jeg er nok ikke en slik en som "rekker over alt" :p Skulle ønske at døgnet hadde flere timer! Så hadde jeg fått gjort litt husarbeid også ;)

  Pga baby og flytting har vi måtte tatt pause ifra agilityen. Planen var å begyne på igjen nå i høst, men siden vi flyttet og hundeklubben her ikke har noe agilitymiljø, har vi lagt det på is for en stund. Men papillonene lider ikke av den grunn. Kaisa elsker å gå feltsøk,så hun får brukt kropp og hode sitt på det. Ayla er mer en "sofahund" og trives best på sofaen, fanget, senga (osv),men hun får noen økter med lydighet, og hun er selvfølgelig med på turer. Så,desverre er det ikke mye agility for tiden :/ Men lydighet og brukstreninga har vi kommet godt igang med igjen etter fødsel (slutta vel å trene aktivt med hundene ca.1,5mnd før fødsel...magen ble for stor. Så da var det stort sett kun feltsøk og turer som ble treninga vår). Og nå er lillegutt mye mindre avhengig av meg, så det er utroooooolig godt å kunne reise bort noen timer og KUN konsentrere seg om å trene hund!
  Nina,jeg velger å tro at hundene ikke kjeder seg for mye hos oss,selv om det ikke er hver dag som består av like mye trening som gårsdagen ;)

  Ang. disse engangskladdene som ble brukt til valpene,så kan jeg anbefale dem på det sterkeste! Var faktisk Sissel på Fjelldronningen som tipset meg først om det ;) De funket kjempebra, og jeg brukte dem i valpekassa til valpene var ca.3uker gamle. Da var de blitt så store at de begynte å smake på ting,og det er ikke så lurte å spise på disse kladdene ;) Det var heller ikke det billigste uderlaget man kunne ha i valpekassa,men så absolutt det beste - mener jeg! ;)

  SvarSlett