torsdag 20. mai 2010

Allergi + 17.mai…egentlig ikke så mye hundeoppdatering i bloggen den her gangen.

Allergi

Et tema jeg ikke er så veldig glad i! Mens jeg gikk gravid med lillegutt,var jeg egentlig aldri redd for at jeg skulle få en baby med noen form for skader eller sykdommer e.l. Jeg var 3 ganger på ultralyd,og alle gangene så det fint ut. Og vi fikk da en frisk gutt! Men en ting jeg begymret meg for, var allergi! Med 4 hunder og 1 katt i huset,så kan man vel ikke legge skjul på at det blir litt(!) hår og støv!

Rund juletider begynte lillemann å klø seg en del i øynene – til tider,veldig mye! På nyåret ble vi henvist til allergilaben – som det selvfølgelig var 3-4mnds ventetid på. I påska ble KN syk. Øyekløen hadde egentlig avtatt,og godt var det. Men jo lengre KN var syk,jo mer bekymret ble jeg. Han har faktisk hostet og vært slimete siden Langfredag,og det begynner jo å bli noen uker siden! I midten av april fikk han astmamedsisn,for det kunne hjelpe,men legen understreket at han ikke hadde astma. Helt til vi kom på kontroll 2 uker etter at han startet med medisin…da sa’n at det godt kunne være det ja! Mor ble ikke mindre bekymret…og værre ble det da han igjen ble værre i hosten og enda mere slim i brystet!

Noen dager før vi skulle på allergitesting,gidda jeg rett og slett ikke mer host og snørr og gugg! Jeg dro med meg ongen til legevakten,og ENDELIG fikk vi en lege som hadde noe mellom øra! KN fikk antibiotika,og det hjalp – sakte,men sikkert! På test-dagen var jeg helt knust! Hva om gutten min hadde allergi for hund eller katt?!?! Hva da?? Det sier seg vel selv,egentlig… Har man allergi for en ting,så burde man ikke utsettes for det… Etter å ha vært inne og blitt “prikket”,så var det å vente 15min før avlesning av testen. Jeg satt på venterommet å gråt…og gråt…og skalv! Det vare noen laaaange minutter! Hva hvis…?! Da vi kom inn og fikk resultatet var det ei uuuuuuuuutrolig glad Eva som gikk ut der ifra. Kevin Nikolai er allergifri – iallefall for hund og katt,som han ble testet for. Legen vi var inn til etterpå,var egentlig ganske sjokkert da vi fortalte at han hadde gått syk siden påske og at vi først fikk antibiotika nå. Spesielt siden de 5-6gangene vi har vært hos legen,så har de hveeer gang sett at han er rød på et øre + rød i halsen. Gutten vår har mest sannsynlig gått med øre – og halsbetennelse siden påske!! Hurra for brukbare leger,sier jeg!!! Ikke rart han da har vært så mye syk…så mye slimete…så mye hoste…hatt så lite matlyst,og at astmamedisinen egentlig ikke var virket i det hele tatt! Oppgitt ja!!

Oppgitt,men utrolig lettet over at mini’n ikke har allergi! Vet at mange tenker “hva så? det er jo “bare” en hund”…om han hadde hatt allergi. Men det er akkurat det det IKKE er - “bare” en hund. For meg er hundene så mye,mye mer! Hundene er ikke hobby. For så vitt ikke en livsstil heller,men de er en DEL AV FAMILIEN. Jeg stiller dem på lik linje som et menneske… Hadde David hatt allergi da jeg møtte han,så hadde nok ikke vi vært kjærester. Det sier vel ganske mye om hvor mye hundene betyr for meg! (heldigvis hadde ikke david allergi,så da trenger jeg ikke tenke mer på det ;) GLAD I DEG,DAVID’N <3 ). Tror bare ikke at “vanlige” mennesker skjønner hvor mye et dyr kan bety for et menneske! De betyr ALT for meg! Et liv uten hunder ville bare halve meg ha eksistert…kan ikke se for meg en tilværelse uten hund! Det er helt utenkelig!!! På bakgrunn av lilles sykdom,så vurderer jeg sterkt å kun være mamma til en. Vet rett og slett ikke om jeg vil bekymre meg for at enda en unge skal ha allergi (ikke at det er værste sykdommen å ha da,men…)… Heldigvis ikke noe jeg skal ta stilling til nå! Er mange år til evt nr.2 skal planlegges.

Ventetiden har vært lang,og enda lengre ble den når han ble syk…men nå som han begynner å bli frisk,og allergitesten av bra,så ser iallefall jeg frem til en innholdsrik sommer – sammen med KN,David og hundene + resten av familien! :)

200510 258200510 259          Skal jeg leke med Kaisa,tro?                      Kan han ikke leke med meg!!!

200510 252200510 266

Så var leken i full gang :)

 

Her er noen bilder ifra 17.mai. Var bare Steija som fikk være med i toget,da vi fant ut at det nok ble litt for mye å holde styr på med en liten unge og 2 hunder + masse,masse,masse folk! Steija syntes det var kjempespennende! Men brydde seg fint lite om alt bråket :)

200510 002

200510 013 200510 044

200510 089 200510 103

200510 106 Neida! Jeg er ikke i slekt med Kurt Nilsen selv om jeg har “Nilsen” til etternavn…og har stort mellomrom mellom fortenna!

6 kommentarer:

 1. Kjære Eva! Utrolig godt at lillemann ikke har allergi. Og vet du hva? Jeg tror ikke du skal bekymre deg for det mht evt nestemann heller. Jeg tror faktisk at unger som vokser opp i et hundehjem har mye mindre sjanse for å bli allergisk, fordi de liksom blir "vaksinert" fra fødselen av. Den legestanden kan man jo bare bli oppgitt over da! Stakkars lillegutt, det har nok slitt på dere alle sammen. Forhåpentligvis får dere en mye bedre helg. Klems :)

  SvarSlett
 2. Huff Eva..Ja jeg skjønner deg GODT!! Tenker i vill panikk jeg og på den dagen da mine unger antageligvis kommer "hjem" med allergi barn..Hva gjør man da? Vel i mitt tilfelle så er det bare et svar..Propp ungene med piller, for hos meg bor det 2 hunder!!

  Aleksander var kjempe allergisk mot hunder da han var liten . Jeg kunne ikke ha noen dyr, men så var han også så syk at vi MÅTTE bo to minutters kjøring fra sykehuset..Den dagen Aleksanders 10ende allergi test viste MINUS på hund, ja da bestilte jeg valp over mobilen på vei hjem fra sykehuset! Jeg ble STERKT frarådet av legen å kjøpe meg hund siden alex fremdeles hadde en av de alvorligste gradene av astma som et barn kunne ha...Han hadde i gjennomsnitt 40 døgn på sykehus i året...Fra den dagen vår første hund kom i hus, så har Aleksander ikke hatt ETT anfall...Han ble bare friskere og friskere, og er nærmest friskemeldt fra både astma og allergi nå...Og den før så ekstremt allergiske ungen sover nå med hund i senga HVER NATT!!

  Ps: Sånne søte tenner har alle mine unger også hatt!!

  SvarSlett
 3. Kan tenke meg at dere har vært bekymret. God at ikke lille mann hadde astma el alergi mot hund/katt. Ja de legene er et kapittel for seg noen ganger.
  Jeg tror åsså det sånn som sidsel skriver at unger som vokser opp med dyr er mindre disponert for astma/alargi.
  Kjempe søt han var på det siste bilde da!
  Ha en fin pinse helg!!

  SvarSlett
 4. Jeg forstår så godt hvordan du har hatt det Eva. Man lider en ....... mange kvaler - for INGEN kan unnværes i din flokk, enten de har to eller fire bein. Så innmari bra at det ikke var allergi og astma, selvom KN har vært plaget alt for lenge, takket være sløve leger!!!

  Jeg har tenkt tanken, siden datteren til Ola har astma (hun er voksen nå). Jeg har også tenkt at blir det et problem med evt. barnebarn og sånt, så kan vi jo bo hver for oss - jeg med mine hunder - og fortsatt være sammen:o)

  SvarSlett
 5. Uff, hva du har vært i mellom, Eva. ;)) Og så redd en blir når det er sydom med de små. Dette har vært noen tøffe måneder. Men nå er jo alt så bra. Det ordner seg alltid til sist.

  Jeg er selv allergisk mot hund, men etter min første hund så har jeg aldri vært bedre. Jeg bruker bare medisiner når pollen kommer. Den er verre. Jeg hadde nok tatt medisiner nå for å beholde Charlie. Hvis det hadde blitt et problem. :)))))

  SvarSlett
 6. Deilig med en allergifri lillegutt! Og jeg skjønner godt dine bekrymringer! Vi har diverse allergier i slekta, og jeg har vært bekymra for hvordan det skulle slå ut på ungene. Den eldste har ingen allergier, den nesteldste har latent pelsdyrallergi, men han har vokst opp med hunder og katter, og reagerer ikke, - og han har vært deltaker i et nasjonalt forskningsprosjekt på allergi og barneastma siden fødselen, så han har fått målt lungekapasitet, vi har sendt inn støvprøver og svart på spørreskjemaer i 18 år nå, så med han tar jeg det rolig, og yngstefrøkna, hun har kraftig pollenallergi. Og da hun insisterte på at vi måtte få katt i huset, var jeg litt betenkt, men ingen utslag på pelsdyr på test;o) Jeg tror også at unger som vokser opp med dyr, kan utvikle motstandskraft mot allergier og overfølsomhet. Og ingen som leser denne bloggen vil vel finne på å tenke "bare" om dyra! Håper helsa er god nå!

  SvarSlett