torsdag 22. mars 2012

Endelig mamma!

da har valpene kommet til verden :) Og alt står bra til!

Merket på Steija natt til onsdag at noe var på gang. Hun var urolig gjennom natten, og byttet liggestilling ofte og tunga hang som et slips.
Da vi sto opp på onsdagen var det ikke mye tvil om at her var fødtselen i gang. Hun var da godt inn i oppblokningsfasen. Når jeg slapp henne ut, gikk hun rett under trappa/terassen/bak garasjen for å grave! Heeelt desperat! Instinktene slår inn for fult! Gikk også flere små turer med henne slik at hun fikk gjort ifra seg ordentlig, og strekt litt på beina!

Jeg hadde selvfølgelig byttet bort dagvakten min den her onsdagen - for å jobbe kveldsvakt, slik at Steija skulle slippe å være hjemme alene på dagtid, siden David kun jobber dag. Er jo en god stund siden jeg byttet, og håpet jo på at hun skulle "knipe igjen" en dag eller to til helt til jeg så hvordan hun var onsdagsmorgenen. David overtok ansvaret, og jeg reiste på jobb til kl.3. Timene gikk, og ingenting sjedde, så når klokken var 8 på kvelden, regnet jeg med at jeg skulle få med meg fødtselen – eller iallefall en valp eller to! Men et par minutter over, ringte David og sa at pressriene hadde startet! Hååååpet i det lengste at jeg skulle få med meg en av valpene, men hun hadde en veldig grei og kjapp fødtsel, og alle valpene var ute på 1,5time.
Først kom det 4 gutter...og helt tilslutt prinsessa i flokken. Jenta ble født 21.49 - 10 minutter før jeg sluttet på jobb! MEN det viktigste av alt er at fødtselen gikk greit, og at alle - små og store - har det bra! David gjorde en kjempejobb som "jordfar", og kan vel påstå at jeg er litt misunnelig! Enn at jeg gikk glipp lillejentas første fødtsel…

Steija er ei kjempeflott mor! Det visste jeg at hun kom til å bli, men er noe helt annet å faktis se det! Hun er så rolig, og koooooser seg virkelig med valpene! Hun er nok litt sliten også etter alt, hun hadde ganske mye vondt mens det pågikk. Men hun stresser ikke av at vi er i nærheten av valpene. Ei heller når vi tar henne med ut for luftes. Men når vi nærmer oss døra,så er hun kjapp inn ;) Siste morkake kom ikke ut denne gangen heller... Og fryktet lenge at det ble nok en tur til dyrlegen, men en time før vi skulle kjøre, kom den av seg selv - nærmere 9 timer etter at siste valp ble født! Ikke rart man blir smånærvøs :p

I kveld har vi veid valpene, og alle har det første døgnet lagt på seg bra! Minstemann var 200g, største 290g. De er født på dag 59 etter første parring (dag 58 etter andre). Fargene er viltfarget og  sort m/tegn. Alle har også uleklør, noe jeg regnet med dag Steija hadde store doble ulveklør på begge bakbeina. En flott gjeng er det! Gleder oss til å se de små vokse opp, og å se Steija oppdra sine egne barn! Navn/tema er enda ikke bestemt… Gubben sjøl skulle visst nok (siden han var “jordfar”) være med å bestemme dette denne gangen Smilefjes som blunker

220312 008220312 023
220312 035220312 038
220312 047220312 052
220312 055220312 067

5 kommentarer:

 1. Gratulerer med fine valper, godt alt gikk bra :o) Dumt du ikke fikk med deg begivenheten, bra jordfar gjorde en god jobb da:o)

  SvarSlett
 2. Åå, gratulerer så mye! Gleder meg til å få se flere bilder! Ser virkelig ut som at hun koser seg med de 5 små barna sine!

  SvarSlett
 3. Kjekt med en jordfar når jordmor må på jobb:-)
  Gratulere så mye.

  SvarSlett
 4. Takk takk :)

  Kaiak; Ja,litt dumt at jeg gikk glipp av det, men hun var i trygge hender her hjemme,og alt gikk bra,så da var det godt å komme hjem til masse søte valper :)

  Ellen: Kommer flere bilder etterhvert :) Steija storkoser seg!

  Siss: Ja,David er veldig flink! :) Var det noe,så ringte han med en gang. Men han hadde klart seg uten telefonkontakt med også! Fødtselen gikk fort og ukomplisert :)

  SvarSlett
 5. Gratulerer så mye. Så fint at alt gikk så bra. Du må jo ha hatt tankene dine hjemme hos dem hele tiden, til tross for at jordfar gjorde en kjempejobb.

  Blir gøy å følge dem:o)

  SvarSlett